Pentru ca te afli pe un blog cu modele crosetate, ceea ce implica “lucrate manual”, daca ai mai si citit rubrica “Informatii utile”, deja stii ca exista posibilitatea ca noi sa facem un model special pentru tine, dupa masurile tale.

Ei bine, acest lucru este posibil doar cu ajutorul tau. Si pentru ca sunt persoane care nu au fost niciodata la croitorie sau nu si-au facut niciodata ceva pe comanda, te invatam noi cum sa iti iei singura masurile. Pentru ca nimeni nu se naste invatat. icon wink Te invatam cum se iau masurile

Iata care sunt masuratorile de baza.

 Te invatam cum se iau masurile A. Bustul -se masoara sub brat, in jurul partii celei mai proeminente.
B. Talia – se masoara deasupra buricului, unde circumferinta este cea mai mica ( in “scobitura” mijlocului”)
C. Soldurile – se masoara la punctul cel mai proeminent al feselor.
D. Umerii – se masoara pe spate din umar in umar, in linie dreapta (fara sa picati usor pe linia mainii; este un osisor acolo, unde se imbina bratul cu umarul icon biggrin Te invatam cum se iau masurile )
E. Circumferinta bratului – se masoara sub brat, acolo unde bratul este mai gros, astfel incat cercul facut de centimetru sa fie paralel cu solul
F. Lungimea manecii – se masoara lungimea dorita a manecii din umar, peste cot, cu cotul un pic indoit, si pana unde vrei tu sa iti ajunga maneca.

Daca se pune problema incadrarii in masurile standard, in general, lucurile stau cam asa:

daca porti:

- 34 – inseamna ca te incadrezi la XS

- 36 – inseamna ca te incadrezi la S

- 38-40 – inseamna ca te incadrezi la M

- 40-42 – inseamna ca te incadrezi la L

- 44-46 – inseamna ca ca te incadezi la XL

Noi nu recomandam, insa, ghidarea exacta dupa aceste masuri, pentru ca stii bine ca nu se potrivesc intotdeauna. De exemplu, daca tu ai masuri de S, ca asa ai vazut tu ca scria pe o bluza elastica, insa ai sanii un pic mai mari, ai fi surprinsa sa descoperi ca un sacou 36 nu iti vine.

Cele mai relevante sunt masurile exacte, conform masuratorilor care se fac asa cum am aratat mai sus.

In functie de modelul crosetat, uneori mai sunt necesare masuratori particulare  ( de exemplu, decupajul unui decolteu).

Apoi, trebuie stiut ca majoritatea modelelor crosetate sunt elastice. Adica te poti gandi ca daca vrei sa iti vina stramt pe mana, poti sa mai furi 1 -1.5 cm din rezultatul care ti-a dat tie dupa ce te-ai masurat corect. icon wink Te invatam cum se iau masurile

Speram ca aceste informatii ti-au fost de ajutor.

O zi de joi cat mai frumoasa! icon smile Te invatam cum se iau masurile

One Response to “Te invatam cum se iau masurile”

  1. Adriana says:

    eu cu masuratul manecii n-am stiu niciodata ;) ) buna idee, mersic!

Leave a Reply